Kié a probléma? Miért nem barátunk a bűntudat?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk választ a március 18-án, 25-én és 27-én megrendezett a Kompetenciák összetett fejlesztése elnevezésű továbbképzésen Tiszakécskén.

Óvodánkból Dakó Tiborné Márti, és Dakó Attiláné Anikó dajka nénik, az óvodapedagógusok közül Lajmer Ágnes és jómagam látogattunk el az Arany János Művelődési Központban tartott rendezvényre. Az érdeklődők köre nagyon széles volt, óvodai dolgozók, idősgondozók, konyhai - és gazdasági dolgozók.

A továbbképzés 3 napja során megismerkedtünk a konfliktus kezeléssel, - milyen fajtái vannak, mi hogyan kezeljük konfliktusainkat - a stressz kezeléssel - mi okozza a stresszt az életünkben, mit teszünk, hogy feloldódjon, hogyan lehet pozitív dologként kezelni a stresszt - és a kiégésről is tudhattunk meg újdonságokat – mit lehet tenni ellene. Az előadások után kiscsoportban folytak tovább a beszélgetések a megadott témáról, a kitöltött kérdőívek által is képet kaptunk önmagunk jelenlegi állapotáról. Számomra nagyon tanulságos volt a helyreállító konfliktuskezelés témában nézett Égő hidak kisfilm, melyet ajánlok mindenkinek szeretettel.

                          Táborosiné Torma Mónika óvodapedagógus